19 June 2009

Tuntut Nasha keluar dari persembunyian dan mengadap Mursyidul Am


Tuntut Nasha jumpa TGNA. Himpunkan 5000 pengundi Bachok.

manakala Nasharuddin (Bachok) pula menghilangkan diri sejak dibidas Nik Aziz petang semalam.

Sementara itu di Kota Bharu, Nik Aziz merancang mengadakan mesyuarat khas yang hanya dihadiri pemimpin tertinggi PAS termasuk Abdul Hadi dan timbalannya Nasharudin Mat Isa.


Beb. Si ulama Nasha guna tektik macam Presiden. Ghaib. Gua cadang himpunkan 5000 atau lebih pengundi Bachok berhimpun di Kota Bharu atau Bachok sendiri untuk tuntut Nasha keluar dari persembunyian, jumpa TGNA.

Jangan biadap dan lari dari masalah. Datang mengadap Mursyidul Am dan berikan penjelasan. Kalau Nasha salah, mohon maaf. Kalau Mursyidul Am salah, mohon maaf. Ulama Nasha pun kena sorok hantu kopek.

Gua tuntut Nasha keluar dari persembunyian dan mengadap Mursyidul Am. Kalau takut, tunggu Hadi balik dan jumpa sama2.

http://adukataruna.blogspot.com

Jawapan Untuk Mangkuk2 & Bangang2 Yang Tak Paham Dengan Tindakan DS Nizar Di ParlimenPenjelasan Nizar mengapa beliau melaungkan BUBAR

Laporan HKL: Tidak Ada Bukti Saiful Diliwat


Laporan HKL: Tidak Ada Bukti Saiful Diliwat

18 June 2009

UG:Itu kenyataan Peribadi Nasha - Ust HalimKerajaan Perpaduan Syura tak pernah bincang

Perpaduan dalam Pas lebih penting daripada cakap perpaduan dengan Umno


Nasa Tak Masuk Parlimen


Nasa Tak Masuk Parlimen "Walaupun soalan dia naik no 4hari ni, Nasa tak datang Parlimen dan tutup telefon, menurut sumber" satu sms yang aku terima. Kemana Nasa hilangkan diri?Riuh rendah hari in semua suratkabar harian, malah ada berita yang siarkan "Umno tadah tangan terima Nasharuddin"-Sinar harian dan macam2 lagi, semuanya tertumpu kepada Nasa dan Murshidul Am .Inilah akibatnya tak dengar cakap orang tua, yang lebih arif sepak terajang politik dan perangai umno.

Profesor Datuk Dr Zainal Kling berkata "Nik Aziz munafik kerana tentang perpaduan antara masyarakat Melayu dan Islam sedangkan wujudkan perpaduan adalah wajib dalam Islam". Dulu masa wujudnya kafir mengkafir dah nak dibuat perdebatan tentang isu tersebut tapi tak jadi Umno cabut lari kononya arahan dikeluarkan batalkan debat tersebut. Begitu juga dengan Muzakarah tak pernah jadi banyak sangat alasan yang umno bagi. Berapa banyak munafik dalam Umno sampai tak terbilang tak diambil kira oleh Prof tersebut.

Akhbar2 harian pro umno ini ambil kesempatan kutuk TGNA dan bela Nasa dengan tujuan supaya api persengketaan dalam Pas terus marak supaya Pas cepat hancur. Penentangan Umno dan akhbar sekutunya memang dah dijangka. Mereka kutip prof2 yang sealiran mereka untuk ikut serta hentam Pas, mufti yang jadi talibarut umno turut dipergunakan kecam TGNA.Puak2 yang macam ni dah wujud sejak zaman Abu Lahab dan Abu Jahal lagi jadi tak menghairankan dengan apa yang mereka cakap.Kebaikkan akan ditentang dengan kejahatan, ini perkara biasa.

Perpaduan dalam Pas lebih penting daripada cakap perpaduan dengan Umno. Kelemahan Pas sekarang kerana tidak dapat kawal pemimpin mereka dengan baik, menyebabkan mereka berani mendahului pemimpin yang lebih tinggi dalam membuat kenyataan kepada media. Idea dan buah fikiran yang libatkan parti mesti dibincang di bahas dengan luluskan usul-usul dalam muktamar bukannya panggil sidang media dengan berpuluh orang dan rasa seronok keluar kenyataan depan wartawan hingga lupa diri taraf mereka dalam parti.

TAHNIAH KEPADA 10 ORANG AHLI PARLIMEN PAS YANG MENENTANG KERAJAAN PERPADUAN HARI INI DI BANGUNAN PARLIMEN.MEREKA BERDIRI TEGUH DIBELAKANG TGNA.

http://misaimerah.blogspot.com

17 June 2009

Nasha! Tolong Letak Jawatan !!


tolong letak jawatan!!!!2


TIMBALAN PRESIDEN PAS SILA LETAK JAWATAN ANDA


memang benar pas bukanlah parti yang jumud.. tapi kepimpinan ulama' yang ngaku itu.. inginkan ahli pas itu jadi jumud jahil goblok..
setelah memberi arahan agar mulut kita ditutup untuk tidak membincangkan isu kerajaan perpaduan dan kembang gulanya, hari ini kita diberikan kenyataan oleh orang nombor dua dalam pas itu yang menunjukkan isu kerajaan perpaduan ini adalah keutamaan timbalan presiden pas, sehingga ulasan ds najib tentang ug itu mendapat reaksi yang pantas untuk diberitakan kepada presiden yang berada diluar negara.

tidakkah kepimpinan pas yang ngaku ulama' itu nampak sudah kemunafikannya bila ahli dilarang bercakap sedangkan mereka bercakap lebih dari kita?

mereka kata isu kerajaan perpaduan sudah tidak relevam lalu mengapakah ulasan dan isu yang dilontar umno masih bersambut mesra oleh kepimpinan ulama' munafik ini?

http://suwaritimur.blogspot.com

16 June 2009

Kaedah Pertama Saya Adalah Bagi Nasihat - TGNAGelaran boneka Umno satu nasihat awal

Sudah Sampai Masanya Dua Orang Ini Perlu Meletak Jawatan!

tolong letak jawatan!!!!2

Demi Kebaikan Bersama 2 Orang Ini Perlu Meletak Jawatan....LYRIC

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight