09 February 2009

Kematian MP PAS Satu Amaran???!!!!

Kematian MP PAS Satu Amaran???!!!!

Salam Bloggers,

Salam takziah dan Al-Fatihah kepada keluarga Allahyarham Ustaz Roslan Saharom yang meninggal dunia pagi tadi akibat serangan jantung. Jenazah Allahyarham dijangka kan disempurnakan petang ini..........

Memang ia satu kejutan dan terlalu mengejutkan rakan dan lawan kerana dia masih sempat bermesyuarat pada malam sebelumnya dengan MB Nizar. Sememangnya ia adalah ketentuan Illahi Rabbi yang Maha Mengetahui Sesuatu.

Cuma apa yang bakal saya ulaskan ini diharapkan menjadi pesanan kepada diri saya dan semua. Bila Allah menetapkan kematian, maka ia akan tiba tanpa diduga. kalau melihatkan cara kematiannya maka dapatlah kita simpulkan bahawa ia adalah AMARAN ALLAH kepada semua. Tak terkejut kalau yang akan mati esok atau lusa ialah 'kekatak' yang glamour itu. Mungkin lain-lain pemimpin yang TEGAS pada satu ketika untuk tidak menerima 'kekatak' tetapi pada akhirnya akur dek alasan 'SIAPA YANG MEMULAKANNYA DAHULU?

Soalnya siapa yang akan menuruti jejak Allahyarham Ustaz Roslan selepas ini? Adakah Najib? atau ADUN Behrang? atau ADUN Changkat Jering? atau ADUN Bota yang HIJRAH parti itu? atau ANWAR? atau Karpal Singh? atau MB NIzar atau MB Zamri? atau mana-mana RAJA yang ada sekarang?

Saya amat berharap agar 'Datuk' Karpal Singh tidak meneruskan samannya esok bimbang akan ada yang 'mangkat' dek kerana serangan jantung. Bukan apa, Ustaz Roslan seorang yang tidak merokok dan sihat cara hidupnya pun kena juga serangan masa kecederaan itu. Apatah lagi para 'pemabuk' yang hidup bergentayangan dengan kemewahan dan kesenangan milik orang lain.

Renung-renungkanlah....

p/s: Artikel ini kalau tak dikomen pun tiada masalah...yang penting saya sudah menyampaikannya...

http://perfectwater75.blogspot.com

1 comment:

Anonymous said...

Najib pun kena ingat, arwah ayah diapun sekitar 54 tahun saja umurnya. Mati mengejut sakit jantung. Nampaknya jenayah yang dibuat pemimpin BN sudah sampai tahap serius dan kronik bilamana jenayah mereka dibantu oleh pasukan polis, SUK, dan SPRM. Turut menyokong kerja keji BN ialah mufti yang menjadi tempat rujukan agama Islam. Nampaknya kematian seorang dua ahli Parlimen tidak menginsafkan pemimpin-pemimpin BN yang tamak haloba dan rakus gilakan kuasa walau terpaksa menggunakan cara jenayah untuk mendapatkan kuasa. Ingat Najib, nasib engkau belum tentu lagi Mac, April ini! Kenyang kau makan duit rakyat ya!LYRIC

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight