24 March 2009

MB Pahang Tidak Hadir Di Masjid Negara...


Eksklusif: Menteri Besar Pahang Tidak Hadir Di Masjid Negara Seperti Apa Yang Telah Dijanjikan, Ahmad Tajuddin Tangguhkan Hasrat Bersumpah

KUALA LUMPUR - Ketua UMNO Bahagian Paya Besar, Datuk Ahmad Tajuddin Sulaiman (foto) hari ini terpaksa menangguhkan hasratnya untuk melafazkan sumpah mubahalah di Masjid Negara kerana Menteri Besar Pahang, Datuk Seri Adnan Yaakob tidak hadir. Ahmad Tajuddin yang hadir di masjid berkenaan bersama Bendahari UMNO Bahagian Maran, Datuk Sulaiman Taib kira-kira pukul 10 pagi, menunggu selama setengah jam sebelum membuat keputusan untuk membatalkan hasratnya. Beliau yang ditemui pemberita bagaimanapun berkata, pihaknya akan tetap meneruskan hasrat untuk melafazkan sumpah tersebut dan meminta Adnan menetapkan masa dan tempat sesuai. Ahmad Tajuddin sebelum ini mendakwa Adnan menjadi 'dalang' di sebalik amalan mencabar etika parti yang berlaku pada Mesyuarat Agung UMNO Bahagian Paya Besar tahun lalu. Ahmad Tajuddin membuat dakwaan itu dengan merujuk kepada nasib empat wakil rakyat daripada bahagian itu yang didapati bersalah oleh Lembaga Disiplin parti kerana melanggar Tataetika Ahli UMNO.

[Ternyata, nampak beriya-iya benar Datuk Ahmad Tajuddin membuat cabaran terhadap Ketua Perhubungan UMNO Pahang Dato' Seri Adnan Yaakob ini. Apakah ini satu taktik untuk beliau mengalih pandangan para perwakilan agar tidak memilih Menteri Besar Pahang itu sebagai Ahli Majlis Tertinggi parti itu agaknya?. Apapun, kami pasti yang nasib serta masa depan Ahmad Tajuddin dalam UMNO akan lebih suram dan merudum selepas ini. Tambahan pula, semua ADUN dan pemimpin UMNO bahagian Paya Besar sebenarnya tidak menyokong segala tindakannya itu. Beliau kini mungkin keseorangan berhadapan dengan kemelut berkenaan.

http://pahangdaily.blogspot.com

No comments:LYRIC

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight