13 March 2009

Ini maruah Malaysia. Menteri Luar kena jawab...


Rais Yatim jangan jadi 'Si Kitul'!

KUALA LUMPUR, 13 Mac (Hrkh) -
Parti Keadilan Rakyat Negeri Sembilan menyifatkan calon Naib Presiden Umno, Dato' Seri Dr Rais Yatim seperti ' si kitul' yang hanya bercakap lantang kerana mahu bertanding jawatan sahaja.

Sebaliknya, dalam bahagian yang diwakilinya (Umno Jelebu) masalah politik wang begitu membayangi pemilihan bahagian itu baru-baru ini.

"Semua orang politik tahu siapa Rais Yatim. Orang juga tahu tujuan "Si Pembakar Jambatan" ini bercakap. Apabila nak bertanding Naib Presiden, dia mula meracau!," kata kenyataan Biro Penerangan KeADILan Negeri Sembilan.

KeADILan menasihatkan Rais jangan terlalu banyak bercakap soal tohmahan bahawa kononnya Pakatan Rakyat mahu mengurangkan kuasa dan kekebalan raja Melayu.

Sebaliknya Rais perlu menjaga Kementerian Luar yang kini berhadapan dengan persoalan imej Malaysia yang tercalar akibat laporan akhbar "Liberation" dari Perancis berhubung isu pembunuhan Altantuya Shaariibu.

"Akhbar tu tulis tentang berita Dato' Seri Najib makan malam di Paris dengan mendiang Altantuya!

"Ini maruah Malaysia. Menteri Luar kena jawab. Kena jaga nama baik negara. Lebih-lebih lagi nama yang didakwa tu bakal Perdana Menteri," kata kenyataan itu.

"Janganlah Rais sibuk-sibuk nak lagakan rakyat Malaysia-kononnya Pakatan Rakyat nak hapuskan kuasa Raja. Pakatan Rakyat nak raja kita raja kepada orang Malaysia, raja kepada orang Cina, raja kepada orang India dan lain-lain kaum di Malaysia," katanya.

Rais sekali lagi diingatkan agar tidak mengulangi sejarah 'Si Kitul' kerana bagi KeADILan cukuplah sejarah Melaka yang rosak kerana pembesar-pembesar seperti Rais.

"Kalau raja sebagai lambang kedaulatan orang Melayu, kenalah jaga kedaulatannya di kalangan bangsa asing. Janganlah jadi pembodek yang umpama "gula...manis tapi bawa penyakit. Biar pahit tapi jadi ubat." Ingatlah kata-kata dalam Sejarah Melayu, "Raja adil, Raja disembah, Raja zalim Raja disanggah!"," katanya

1 comment:

shukoi9909 said...

Anak yatim ni memang spesies pembodek no.1. Walaupun anak yatim ni lulusan PhD undang-undang tetapi jadi bengap apabila mengulas isu rampasan kuasa negeri Perak oleh UMNO/BN. Inilah akibatnya apabila bercakap mengikut nafsu perut yang bercita-cita hendakkan jawatan dalam umno dan kerajaan pimpinan Najib C4.

Dalam isu rampasan kuasa negeri Perak, wah bukan main panjang lebar ulasan mengampu, membodek oleh anak yatim yang dah menopous politik ni. Tetapi dalam isu Najib C4 yang terlibat membunuh Altantuya dilapurkan oleh akhbar Liberation Perancis, tak ada pulak ulasan dan tindakan anak yatim ni selaku Menteri Luar bagi memulihkan imej Malaysia di mata dunia.

Inilah akibatnya perjuangan perut, perjuangan tembolok dan perjuangan hendak mengsonglap harta negara menjadi keutamaan daripada hendak membela nasib rakyat jelata. Apabila Rais anak Yatim berada dalam Kabinet Penyamun/Perompak First Class yang mendapat perlindungan sepenuhnya Polis Diraja Malayisa, Peguam Negara dan SPRM, maka mana mungkin perompak hendak membocorkan atau menganiaya sesama perompak. Kumpulan yang akan menjadi mangsa ialah rakyat jelata seperti demonstrasi PPSMI di Kuala Lumpur baru-baru ini.

Kumpulan penyokong tegar PPSMI akan bermati-matian mempertahankan dasar PPSMI kerana business mereka berbillion. Takkan mereka nak hancurkan business mereka. Hisyamuddin pun dapat. SPRM takkan pergi siasat Hisyam. SPRM dan polis akan siasat siapa yang akan buat 'report'.

Berbalik kepada Rais anak Yatim yang juga mantan Naib Presiden Semangat 46, dasar muka memang tak tahu malu. Salam Dollah, cium tangannya. Wah...hebat sungguh ketaatannya kepada Imam Hadhari.

Rais anak yatim, teruskan usahamu menjilat tong tahi umno. Pastikan tiada lagi najis dalam tong tahi umno!LYRIC

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight