16 February 2009

Beratus FRU kepung ceramah Husam!

BN hilang waras, beratus FRU kepung ceramah Husam!

[...] Sebanyak lapan buah trak FRU serta 'water cannon' bergegas ke rumah Timbalan Yang Dipertua PAS Bayan Baru, Haji Idris Abdul Rahman untuk menghalang orang ramai daripada mendengar perkembangan Negeri Perak serta kemelut yang melanda negara sejak kebelakangan ini.

"Ratusan FRU dan Special Branch (SP) berkampung di keliling rumah Pak Leh semalam semata-mata menghalang orang ramai daripada mendengar penerangan yang disampaikan oleh Naib Presiden PAS, " ujar Ketua Penerangan PAS Bayan Baru, Raziz Md Nor.

Menurutnya, selepas solat Isyak FRU sudah berpusu-pusu memasuki kawasan padang yang dikhaskan untuk ceramah yang turut dihadiri Pesuruhjaya PAS Negeri, Ustaz Saleh Man.

Baginya, tindakan itu menandakan Barisan Nasional (BN) sudah hilang kewarasan sehingga terpaksa menggunakan polis yang ditugaskan menjagai keamanan bertukar menghalang ceramah isu semasa.

"Itulah kerja BN dan Umno bila keadaan semakin tenat polis diperkudakan. Sedangkan merekalah pencetus huru hara dengan merampas kerajaan rakyat yang dimenangi Pakatan Rakyat di Perak 8 Mac tahun lalu, " terangnya.

Katanya, akibat kepungan tersebut membuatkan penganjur terpaksa mengadakan ceramah di dalam rumah ekoran ceramah yang dilaksanakan tidak memperolehi permit.

Namun begitu, tiada apa-apa tangkapan dilakukan sehinggalah selesai ceramah berkenaan.

http://www.harakahdaily.net

1 comment:

Anonymous said...

Aku memang kesian dengan teman-teman FRU, asyik diperlembu oleh pemimpin umno yang dah nazak dan menunggu masa masuk kubur! Kepala merah ni pulak ikut arahan saja. Kalau demo umno tiada permit, automatik pasukan FRU yang nampak ganas akan bertukar menjadi lembik dan seperti pondan. Masa tu kalau Hishamuddin keluarkan keris hunus kat depapun, depa tak melawan. Begitulah taatnya pasukan polis dan FRU kepada umno diraja Malaysia. Kepada teman-teman polis, janganlah anda semua suka diperlembu oleh pemimpin umno yang menanti ajal tu! Pemimpin umno songlap beratus juta,polis dapat apa? Beriya sangat mengepung ceramah kisah benar episod 'Rampasan Kuasa oleh Najib Durjana'! Najib dok ingat, harta Malaysia ni, dia dan umno punya ke? Cih bedebah kau Najib C4. Doa dan solat hajat jutaan rakyat akan menghancurkan mu dan pemimpin umno yang khianat amanah rakyat.LYRIC

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight