21 February 2009

Strategi Rampasan Kuasa Di Selangor Sedang Berjalan

Cubaan Dakwa MB Selangor Dan Kes Elizabeth Adalah Satu Strategi Jahat Najib Untuk Melakukan Rampasan Kuasa Di Negeri Itu Pula !!

Kes yang berlaku di Selangor sekarang modus operandi tetap sama. Menjatuhkan kerajaan Pakatan Selangor dengan cara memohon restu Sultan Selangor memecat MB Selangor sama seperti kaedah MB Perak dipecat. Bezanya, rombongan UMNO akan menemui Sultan Selangor memecat MB Selangor kerana beliau terlibat dengan rasuah dan salahgunakuasa. Tidak mustahil MB Selangor akan dipenjarakan sementara menunggu perbicaraannya.Keadaan menjadi kecoh dan ADUN-ADUN Pakatan Rakyat akan ditahan di bawah ISA sehinggalah mereka bersetuju menyertai UMNO untuk membentuk kerajaan negeri yang baru. Ketika ini juga UMNO mengharapkan Pakatan Rakyat Selangor berpecah dan berselisih-faham di dalam soal memilih MB. Dr.Hassan Ali akan diajak oleh UMNO menyertainya melalui pujukan daripada pihak istana dengan suapan jawatan MB Selangor.

Akhirnya Selangor tumbang ke tangan UMNO-BN walaupun mempunyai majoriti 16 kerusi ADUN. Langkah terbaik ketika ini ialah kawalan ketat terhadap kesemua ADUN,EXCO dan MB Selangor. Jika boleh, percepatkan tarikh persidangan DUN Selangor dan dedahkan segera penyelewengan yang dilakukan oleh Khir Toyo.Atau dedahkan melalui blog-blog dengan segera. Andainya tiada pilihan dan tekanan cukup kuat,bubar sahaja DUN Selangor dan adakan pilihanraya seluruh Selangor. Najib memerlukan Selangor dan Perak sebagai modalnya menjelang pemilihan UMNO Mac depan. Ketika ini beliau telah membentuk kemnya sendiri di Pahang iaitu, Shakar Shamsuddin bakal menjadi MB Pahang, Ismail Said (MP Kuala Krau), Ismail Sabri (MP Bera), Saifuddin Abdullah (MP Temerloh) dan Jamaluddin Jarjis (MP Rompin) akan dinaikkan menjadi menteri penuh dan Zahid Hamidi bakal menjadi Timbalan Presiden UMNO setelah Najib menjadi PM dan akan berlaku rombakan kabinet sekali lagi ketika itu.

Karier politik khairiy pula bolehlah dikatakan berakhir kerana Najib lebih cenderung menyokong Mukhriz sebagai Ketua Pemuda. Kehadiran sepupunya Hishamuddin dan dua pupunya Shahrir Samad juga akan menguatkan kedudukan Najib di dalam kabinet. Penasihat Najib, Dr Mahathir cukup risau dan telah menjangkakan peralihan kuasa tidak akan berlaku kerana orang-orang kanan Khairiy di Tingkat 4, Jabatan Perdana Menteri sedang berikhtiar untuk menghalang peralihan kuasa daripada berlaku. Rombakan kabinet dan perbicaraan semula kes Altantunya boleh menenggelamkan karier politik Najib. Paling tidak pun Najib akan diarahkan meletakkan jawatan TPM dan Menteri Kewangan dan dipersalahkan kerana kegawatan politik yang berlaku di Perak dan pelan pemulihan ekonominya juga gagal kerana matawang ringgit jatuh jika dibandingkan dengan dolar. Begitu juga dengan kadar pengangguran dan indeks komposit BSKL yang jatuh. - Tok Iskandar

Sesungguhnya kini, nampak benar Najib Razak sudah semakin kemaruk untuk berkuasa. Bermula dengan Perak, kemudian Kedah dan kini mereka mula merangka strategi untuk "merampas kuasa" di Selangor pula. Kami tetap dengan ulasan terdahulu bahawa kes yang melibatkan Exco Selangor dan juga ADUN Bukit Lanjan, Elizabeth Wong adalah satu "agenda khas" puak-puak UMNO untuk memulakan usaha tersebut.

Tidak syak lagi, mereka akan memulakan gerakan ini satu persatu untuk melemahkan pentadbiran Kerajaan Negeri Selangor. Apakah Anwar Ibrahim harus berdiam diri dengan usaha jahat ini. Sesuatu perlu dilakukan mulai sekaran, jika tidak kami yakin 100% apa yang terjadi di Perak akan merebak ke Selangor.

http://pahangdaily.blogspot.com


Ulasan Al-brangi

Pakatan Rakyat di Negeri Selangor harus bangun segera. MB dan di'kena'kan SPRM. Khir Toyo sudah beri isyarat agar TS Khalid turun.

Walaupun PR masih memperolehi majoriti, puak-puak UMNO tidak akan berdiam diri.

Saya ada menerima SMS daripada Terengganu selepas Perak di'rampas' kuasa oleh UMNO melalui satu konspirasi yang busuk dan meloyakan. SMS itu ada mengatakan, tunggu, selepas ini Kedah dan Selangor.

Saya sungguh tidak dapat menahan perasaan dan memebalas balik, sila datang ke Selangor, PAS akan 'menghidang'kan kepala babi. Selepas daripada itu SMS itu tidak datang lagi.

Dua tiga hari selepas itu, dengar berita Bukit Selambau sudah letak jawatan. Boleh tahan sikit, nasib baik tak melompat keluar.

Tak berapa lama, kes gambar 'panas' Eli dijaja di akhbar. Selang beberapa hari SPRM telah menyerahkan penyiasatan lengkap, siap diumum lagi kononnya penuh dengan bukti untuk AG buat pendakwaan.

Ayuh Pakatan Rakyat, buat mesyuarat tergempar. Tanya dari hati ke hati. Bersama atau tidak dengan Pakatan Rakyat. Kalau tak mahu lagi bersama, pakat-pakat letak jawatan dan adakan pilihanraya semula.

Jangan bubar dewan, kerana pengalaman di Perak, tak terbubarnya dewan tu. Letak jawatan secara 'en bloc'. Be gentleman jangan jadi dayus dengan lompat sana lompat sini, nanti mufti Selangor pulak beri fatwa, dosa besar.

Puak-puak UMNO mesti ketawa besar bila baca posting ini.


http://al-brangi.blogspot.com

1 comment:

Anonymous said...

Keutamaan pemimpin umno ialah untuk kenyangkan perut dan tembolok dengan mengaut semua hasil kerajaan negeri dan negara. Masalah rakyat dipersetankan. Agensi kerajaan seperti SPRM dan Polis diperlembukan semahu-mahunya. Pemimpin BN tahu mereka berkuasa diperingkat pusat. Mereka tahu rakyat pembayar cukai tidak boleh melawan atau demostrasi. Kalau terpaksa ISA ada.

Kesimpulannya pemimpin-pemimpin BN sudah menjadi kumpulan penjenayah tegar no. 1 di Malaysia. Rakyat sudah tidak selamat!LYRIC

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight