20 February 2009

Nak menangani PPSMI pun tak boleh, Berperangai Kebudak-budakan,tidak berwawasan - al-brangi



Hisham: Pertahan institusi Raja Melayu hingga titisan darah terakhir


'Kita tahu angkara siapa'


Antara pemimpin utama yang hadir ialah pengerusi Pemuda BN, Datuk Seri Hishamuddin Hussein, naibnya, Khairy Jamaluddin dan pemimpin komponen BN yang lain.

hishammuddin hussien and umno bn youth pwtc support sultan rule 200209 05Dalam ucapannya, Hishammuddin yang juga berkata, Pemuda BN akan tetap mempertahankan institusi Raja-raja Melayu sehingga titisan darah terakhir.

"Kita tahu angkara siapa ini semua. Inilah yang hendak memecahbelahkan orang Melayu," katanya disambut jeritan nama Anwar dari kalangan hadirin.

Selain Hishamuddin, wakil komponen Pemuda BN lain turut berucap menyatakan taat setia kepada Raja-raja Melayu.

Menteri Besar Perak, Datuk Dr Zambery Abdul Kadir turut hadir dan menyampaikan ucapan di majlis tersebut.

Di akhir majlis, pemimpin Pemuda BN dan penyokong menyatakan ikrar taat setia kepada Raja-raja Melayu.

Wakil Pemuda Umno Sabah menyerahkan warkah junjung setia kepada Hishammuddin untuk disembahkan kepada Sultan Perak.

hishammuddin hussien and umno bn youth pwtc support sultan rule 200209 03Bercakap kepada pemberita kemudiannya, Hishammuddin berkata, anak-anak muda yang ingin meluahkan kemarahan dan kekecewaan terhadap kemelut politik di Perak patut diberi ruang dan dipantau supaya tidak mencetuskan sebarang kekecohan yang mengganggu ketenteraman awam.

Beliau berkata cetusan semangat ini jika tidak dikawal, boleh menyebabkan huru-hara dan kekecohan.

"Sekurang-kurangnya kami tidak di jalanan..melontar batu dan sebagainya," katanya.

http://www.malaysiakini.com



Ulasan al-brangi

Hishamuddin......A True Warrior...


Saya cukup fobia dengan darah. Setiap kali doktor hendak mengambil darah, mesti berpeluh satu badan.

Tetapi kalau masa sembelih 'korban' sayalah orangnya yang memegang kepala lembu.

Semalam berderau darah saya, badan saya menggigil-gigil apabila Hishamuddin berkata, Pemuda BN akan tetap mempertahankan institusi Raja-raja Melayu sehingga titisan darah terakhir.

Walaupun ketika dia berucap dia tidak menghunuskan kerisnya seperti dahulu, namun saya tetap menggigil kerana saya tahu kebanyakan orang Johor berketurunan Sulawesi.

Semasa belajar sejarah dahulu guru saya pernah berkata, "Welcome to Sulawesi (SulSel ~ Sulawesi Selatan) Land of True warrior Bugis Man & Great Sultan Leadership."

Saya menjangkakan walaupun beliau nampak lembut, tetapi jangan rapat, beliau ada ilmu 'dalam'.

Saya nak tanya beliau, siapa yang nak main dengan darah-darah ni? Saya pun geli dan takut, lagipun kalau dah sampai ketitisan darah terakhir, tak sempat ambulans datang kita dah mati.

Tu lah perangai calon Naib Presiden, berperangai kebudak-budakan, tidak berwawasan, nak menangani PPSMI (Program Pembelajaran Sains & Matematik dalam Bahasa Inggeris) pun tercunggap-cunggap, seolah-olah macam dia dan mereka sahaja yang taat setia kepada Raja.

http://al-brangi.blogspot.com

2 comments:

Bukan katak said...

Bosan dengan orang politik ni.Retorik!retorik belaka!Cakap tak serupa bikin.Kami rakyat dah bosan.Tunggulah PRU nanti.Kami sifarkan kamu dalam DUN.Fikirlah masalah ekonomi sikit.Rakyat yg diberhentikan kerja,rumah,kereta dah banyak terlelong.Jual MPV Proton mahal,dah tu tipu orang masuk peraduan.Boikot BN!Boikot Proton!Boikot Katak!Boikot Toyol yg sibuk nak membogelkan orang!

Anonymous said...

dia tu apa tahu kalau bukan anak bekas pm aku tak sudi pandang



LYRIC

A blinding flash of white light
Lit up the sky over Gaza tonight
People running for cover
Not knowing whether they're dead or alive

They came with their tanks and their planes
With ravaging fiery flames
And nothing remains
Just a voice rising up in the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight

Women and children alike
Murdered and massacred night after night
While the so-called leaders of countries afar
Debated on who's wrong or right

But their powerless words were in vain
And the bombs fell down like acid rain
But through the tears and the blood and the pain
You can still hear that voice through the smoky haze

We will not go down
In the night, without a fight
You can burn up our mosques and our homes and our schools
But our spirit will never die
We will not go down
In Gaza tonight